Lezen, schrijven en spreken is niet voor iedereen makkelijk. Deze week is de landelijke Week van de Alfabetisering. Hier is ook in Kampen veel aandacht voor. Bibliotheek Kampen organiseert bijvoorbeeld op woensdag 5 september activiteiten voor taalvrijwilligers, ouders/kinderen en andere geïnteresseerden.

De Week van de Alfabetisering is ook het begin van een nieuwe samenwerking tussen  Taalpunt Kampen en Financiën op Koers. Vanaf nu is Het Taalpunt iedere eerste dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig bij Financiën op Koers (Burgwal 45A in Kampen).

Voor alle administratieve vragen kon je al bij Financiën op Koers terecht. Vanaf dinsdag 4 september is hier ook iedere eerste dinsdagochtend van de maand een taalambassadeur aanwezig voor alle vragen over (beter) leren lezen, schrijven en spreken.

Taalpunt Kampen vind je, naast de inloop bij Financien op Koers, in de Stadskazerne op de eerste verdieping. Het Taalpunt is geopend op dinsdagavond van 18:00 - 20:00 uur en op woensdagochtend van 10:00-12:00 uur.