Thuisadministratie Financien op Koers:

Vrijwilligers bieden langdurige administratieve hulp aan zelfstandig wonende mensen in Kampen en IJsselmuiden. De doelgroep is divers en ook de reden voor ondersteuning is divers, zoals afnemende vaardigheden niet goed kunnen lezen/schrijven, een licht verstandelijke beperking, een chronische ziekte, de Nederlandse taal onvoldoende beheersen of ‘verdwaald zijn’ in allerlei financiële regelingen.

Taken van de vrijwilliger:

De vrijwilliger gaat regelmatig op huisbezoek bij zijn/haar klanten om samen de post door te nemen, papieren op te ruimen, het aanvragen van (financiële) voorzieningen en het telefoneren met instanties. De laatste jaren krijgen onze vrijwilligers steeds vaker te maken met mensen met schulden.

Spreekuren Financien op Koers:

Twee keer per week is er in Kampen een open financieel spreekuur, op de dinsdag- en donderdagmorgen tussen 9.00 uur en 12.00 uur, aan de Burgwal 45A . Vrijwilligers kunnen hier met hun klanten naar toe, mochten zij tegen vragen aanlopen, die anders onbeantwoord blijven.

Wij zoeken nieuwe vrijwilligers:

  • met een sociaal, betrouwbaar en geduldig karakter;
  • met financiële/administratieve vaardigheden;
  • die zich voor langere tijd aan minimaal 2 klanten willen binden;
  • met wie we goede afspraken kunnen maken;
  • die een Verklaring Omtrent Gedrag krijgen;
  • die deel willen nemen aan scholing.

Belangstelling?

Dan willen we graag met u kennismaken!

Neem contact op met het telefoonnummer van Financien op Koers, 038-3335924 en vraag naar Emmy Pieterson of Marjolein Jelsma, of via e-mail info@financienopkoers.nl.