Bij voldoende belangstelling worden onderstaande cursussen gegeven waarin u kunt leren hoe u meer inzicht krijgt in uw financiële situatie.

 

1. Budgetcursus ‘omgaan met geld’

Vindt u het moeilijk om overzicht te houden? Wilt u geld over houden om te sparen? Maakt u zich zorgen over uw financiën of komt u weleens geld te kort? In de cursus ‘omgaan met geld’ leert u in 6 lessen alles over geldzaken en administratie.

Cursus
De cursus bestaat uit zes wekelijkse groepsbijeenkomsten. Bij voldoende aanmeldingen wordt de cursus in het voor en najaar gegeven.

Voor wie is deze cursus?
De cursus is bedoeld voor inwoners uit de gemeente Kampen. Uw inkomen is niet van belang.

Door wie?
De cursus wordt gegeven door vrijwilligersorganisatie Humanitas   

Kosten
De cursus (inclusief cursusmateriaal) is gratis voor inwoners van de gemeente Kampen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door  een mail te sturen naar budgetcursus@kampen.nl  of contact op te nemen met Ria Hulzebosch, van de gemeente Kampen  tel 14038 of met Petra Stevering van Humanitas 06-14540041
Heeft u vragen over de cursus ‘omgaan met geld’ neem dan gerust contact  met ons op.

 

2. Cursus Omgaan met geld

MEE IJsseloevers geeft een cursus Omgaan met geld voor volwassenen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking. De gratis training bestaat uit meerdere bijeenkomsten en is bedoeld voor inwoners uit de gemeente Kampen die een eigen huishouding voeren of dat binnenkort gaan doen.

In 8 bijeenkomsten krijgen deelnemers meer inzicht in hun financiële huishouden en leren ze om op tijd hulp te vragen bij problemen. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. het voeren van een administratie, inkomsten en uitgaven, onderhandelen en afdingen, formulieren, sparen en schulden. Door ervaringen uit te wisselen met ‘lotgenoten’ krijgen deelnemers meer zelfvertrouwen om problemen aan te pakken. Ze krijgen weer grip op hun uitgaven en leren schulden te voorkomen.

De cursus start in het najaar aan de Vloeddijk 79 te Kampen (Stichting Welzijn).

Aanmelden voor de gratis cursus kan  door een e-mail te sturen naar  e.kort@meeijsseloevers.nl. Voorafgaand aan de training is er een intakegesprek. Telefonisch contact opnemen voor meer informatie kan via 06-30998017.